سايت عصر ايران به نقل از روزنامه الراي نوشت: اوباما نظريه گفتگوي مستقيم و غيرمشروط با ايران در پيش گرفته است. حتي او به نزديکانش گفته بود نگراني ندارد که به تهران سفر کند به شرطي که اين ديدار در اقناع ايران به دست برداشتن از برنامه هسته اي اش در مقابل باز شدن درهاي آمريکا و جهان به روي اين کشور و اعتراف به نقش منطقه اي آن تاثير داشته باشد.
اين روزنامه ادامه مي دهد: مشکل اوباما در اين زمينه، اين است که سناريوي گفتگو با ايران، هزينه سياسي بالايي در واشنگتن دارد. چشم پوشي آمريکا از نقش آفريني فعلي ايران در منطقه بدون برانگيخته شدن ترس و خشم اسرائيل غيرممکن است. اسرائيل در واشنگتن از وزن سياسي گسترده اي روبه رو است.
عواقب طرحهاي ضد سوري
يک رسانه غربي در گزارشي با اشاره به تلاشهاي آمريکا براي همراه کردن روسيه با سياستهاي ضد سوري و دخالتهاي عربستان و قطر در سوريه درباره عواقب خطرناک براندازي نظام سوريه هشدار داده است.
نيويورک تايمز در گزارشي با اشاره به اظهارات ولاديمير پوتين در اين باره که "پايان جنگ سوريه مهم تر از سرنوشت بشار اسد است" نوشت : سقوط بشار اسد هدف مهم دولت آمريکا است، اما اين هدف در مقايسه با هدف ديگر که همان توقف برنامه هسته اي ايران است، کمرنگ شده است.
اين رسانه آمريکايي همچنين با اشاره به اينکه سقوط دولت اسد به معناي پايان مشکلات در سوريه نيست، از کشته شدن 100 هزار نفر پس از سقوط صدام خبر مي دهد.
اين رسانه آورده است در حقيقت سقوط دولت بشار اسد و نظامي کردن سوريه، همانند اقدامي که جرج بوش در عراق انجام داد، به احتمال زياد تنها باعث افزايش ناآرامي ها و خونريزي در سوريه و ايجاد پناهگاهي امن براي تروريست ها همانند افغانستان در دهه 90 مي شود.
خوئينيها و نامزد اجارهاي
صادق زيباکلام در گفتگو با نشريه مثلث ضمن اشاره به زمزمههاي مختلفي که اين روزها در جبهه اصلاحات بگوش ميرسد، انتقادات صريحي را از موسوي خوئينيها نيز بعمل آورده است.
وي گفت: وقتي آقاي موسوي خوئينيها ميگويد نامزد اجارهاي ميخواهيم بايد از ايشان سوال شود که آقاي موسوي خوئينيها شما مقصودتان چيست و چرا ميگوييد اگر ناطق نوري نامزد شود با وي نبايد همکاري کنيم؟ خطاب به آقاي موسوي خوئينيها ميگويم با تمام احترامي که براي شما قائلم اصلاً صحبت شما را درست نميدانم.
زيباکلام تصريح كرد: موسوي خوئينيها کلاً چشم ديدن آقاي هاشمي رفسنجاني را ندارد و هر وقت پاي هاشمي رفسنجاني وسط ميآيد ايشان مسائل قديمي را پيش ميکشد.آقاي موسوي خوئينيها بايد به فکر دموکراسي باشد؛ نبايد به دنبال تسويه حسابهاي دهه شصت، پنجاه يا چهل باشد.
وي افزود:من ترديد دارم که اساساً دموکراسي براي آقاي موسوي خوئينيها اهميتي داشته باشد يا اين مسئله براي وي مهم باشد.
واكنش اردوغان به مواضع مقامات ايراني
رسانههاي ترکيه، لغو سفر محمود احمدينژاد را به دليل مواضع سرلشکر فيروزآبادي در واکنش به استقرار موشکهاي پاتريوت در خاک ترکيه دانستند، حال آن که دفتر رئيسجمهور، شلوغي برنامه کاري وي را دليل اين کار اعلام کرد.
به گزارش «تابناک»، اما ماجرا به همين جا پايان نيافت. شب گذشته، يا بهتر بگوييم، غروب جمعه، رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، مصاحبه تلويزيوني با دو شبکه ترکيهاي انجام داد؛ مصاحبهاي که بيشترين بخش آن به تنشهاي ميان ايران و ترکيه اختصاص داشت و اردوغان هم تا جايي که ميتوانست، به تمسخر مواضع مقامات ايران پرداخت.
همچنين هنگامي که مجري برنامه از اردوغان درباره اظهارات سرلشر فيروزآبادي و البته علي اکبر صالحي درباره تحريکآميز بودن استقرار موشکهاي پاتريوت در ترکيه پرسيد، وي پاسخ داد که رئيس ستاد مشترک ايران از جانب چه کسي سخن ميگويد؟!
او افزود: وقتي با رئيس جمهور ايران در اين باره سخن ميگوييم، او ميگويد که مواضع اين افراد، موضع شخصي آنان نيست؛ اما بناگاه افرادي ظاهر ميشوند و سخناني بر زبان ميرانند؛ اصولا مشخص نيست در ايران چه کسي از جانب چه کسي سخن ميگويد!